בולגריה מקדמת השקעות זרות באמצעות מיסוי נמוך ועוד...

בולגריה מציעה תנאים טובים יותר ויותר עבור משקיעים זרים וחברות בינלאומיות מקטנות ועד גדולות.
 
ב-30.5.2011 ערכה סוכנות הידיעות סופיה ראיון עם פדריקו קאסי, מנהל איגוד העסקים האיטלקיים בבולגריה, Confindustria Bulgaria, כחלק מהסקר הבינלאומי: בולגריה - איטליה".
 
בעשורים האחרונים חברות איטלקיות רבות החליטו להעביר חלק מהעסק שלהן לבולגריה. האם אתה יכול לתת לנו סקירה כללית על תופעה זו?
הנתונים שלנו מראים כי יותר ויותר חברות איטלקיות מעבירות את פעילותן באופן חלקי או מלא אל מחוץ לגבולות איטליה. ישנן סיבות שונות לתופעה זו: הצורך במציאת שווקים חדשים, חיפוש אחר עלויות עבודה אטרקטיביות יחד עם רמה גבוהה של כח אדם, האמון במוצרים ובטכנולוגיות האיטלקיים.
אזור הבלקן נשאר אחד היעדים האטרקטיביים ביותר ובולגריה במיוחד מציעה הזדמנות גדולה ליזמים איטלקיים שרוצים להגביר את התחרותיות של החברות שלהם ברמה האירופאית והבינלאומית.
 
אנחנו צריכים למצוא פתרונות גלובליים בכדי לעמוד באתגרים העומדים בפנינו. המשבר הפיננסי האחרון, שהחל בשנת 2008 בארצות הברית, מראה כי הכלכלות קשורות לחלוטין זו לזו, ולכן חשוב לא להגביל את עצמנו רק לכלכלת המדינה שלנו.
בבולגריה המשבר הכלכלי הגיע קצת מאוחר יותר מאשר במדינות אחרות באירופה. זה היה ממש הלם כי היזמים הבולגרים לא הבינו מיד את חומרת המשבר.
עכשיו הכלכלה הבולגרית מראה סימני התאוששות, כמו שהמוסדות הכלכליים מדווחים, אבל זו היתה מכה קשה.
יחד עם זאת, היו גם היבטים חיוביים: למשל, בזכות התחרות הגבוהה, רק חברות רציניות ותחרותיות שרדו וכתוצאה מכך עלתה איכות המוצרים והשירותים המוצעים.
בהקשר זה, הבינלאומיות תהיה יותר ויותר נפוצה. כמובן שכל חברה שמחליטה להעביר את הייצור שלה למדינה אחרת אמורה להתאים עצמה מחדש ברמת המבנה ובכלל.
 
מדוע שחברה איטלקית תחליט לבוא לבולגריה?
מסיבות רבות ושונות. קודם כל, לבולגריה ולאיטליה רקע תרבותי משותף. מלבד השוני בשפה, המנטליות הבולגרית מתאימה מאד למנטליות האיטלקית. רבים מחברי העמותה מכבדים מאד את הגישה הבולגרית במקום העבודה.
בולגרים רבים הם בעלי מוטיבציה גבוהה, ממוקדים מאד ונלהבים מאוד לגבי עבודתם.
 
יתר על כן, בולגריה היא שוק מתפתח, הממוקם ממש במרכז הבלקן. מיקום אסטרטגי זה אטרקטיבי מבחינה לוגיסטית עבור חברות איטלקיות המחפשות שווקים חדשים מעניינים.
סיבה נוספת קשורה להזדמנות לשיתוף פעולה בנושא הטמעת תשתיות חדשות. באמצעות מיזמים משותפים, קונסורציומים או שותפויות, חברות בולגריות וחברות איטלקיות יכולות לשתף פעולה ולחלוק ידע ונסיון. שיתוף פעולה זה הוא הערך הגדול ביותר עבור בולגריה ואיטליה.
 
יתרון נוסף רלוונטי הוא המיסוי. המס השטוח של 10% תומך בחברה המחליטה להקים עסק חדש בבולגריה. אנו מקווים שהממשלה תעמוד בהבטחתה לגבי שמירה על מערכת המיסוי ללא שינוי.
 
ואחרון חביב אך לא פחות חשוב, בולגריה היא מדינה יציבה, חברה באיחוד האירופי, המציעה למשקיעים זרים סטנדרטים טובים יותר ויותר. ההתרחשויות האחרונות בתוניס, לוב, מצרים וסוריה נתנו לנו מושג ברור לגבי הרלוונטיות והחשיבות של יציבות עבור גורמים כלכליים.
 
עם אילו בעיות עשויות החברות האיטלקיות להתמודד כשהן מקימות עסקים בבולגריה?
ככלל, חברי האיגוד שלנו מרוצים מהמצב הנוכחי בבולגריה. אבל יש היבטים של החיים הכלכליים שעדיין צריכים להיות מיושמים.
קודם כל, אני חושב, שכדי להבטיח התפתחות חזקה יש להאיץ את תהליך הקליטה של קרנות האיחוד האירופי. אני חייב להודות כי במהלך ששת החודשים האחרונים הממשלה, ובעיקר השר המיוחד לענייני קרנות האיחוד האירופי Tomislav Donchev, עשו עבודה טובה. עם זאת, אני חושב שניתן להציב יעדים שאפתניים עוד יותר. ואכן, במיוחד בשלב הזה של ההחלמה מהמשבר, הכספים המגיעים מבריסל הם קריטיים.
 
בעיה חשובה נוספת קשורה לנושא הביורוקרטיה. אנחנו צריכים נהלים מהירים ופשוטים יותר. ניתן לקדם את הנושא באמצעות אימוץ שיטות עבודה וכלים מומלצים הנהוגים באיחוד האירופי. אנו יודעים כי הרוב הגדול של עובדי ציבור בבולגריה הם מוכשרים. מגיע להם כלים טובים יותר כדי לעשות את העבודה שלהם טוב יותר.
 
מה לגבי הקשר עם המערכת המנהלית?
לחברות האיטלקיות יש יכולת ורצון להביא לבולגריה know-how, מה שחשוב באמת הוא ליצור מסגרת עבודה משפטית צפויה וזורמת. מגזר האנרגיה המתחדשת הוא דוגמה מעניינת. חברות איטלקיות גדולות רבות החליטו להשקיע בתחום זה, צריך עכשיו למסד מסגרת משפטית ברורה ומוגדרת היטב.
ב 19 אפריל אירגנו "שולחן עגול" והבענו את דעתנו בשם הקהילה העסקית האיטלקית בנושא חשוב זה בדיון עם נציגי המוסדות הבולגריים. זה הסגנון שלנו, אין לנו כונה לבקר את בולגריה. אנחנו מנסים להשתתף בדיון הציבורי ולהפוך את בולגריה לחזקה יותר.
האם אתה יכול לתת דוגמה של חברה איטלקית אשר השיגה תוצאות טובות כאן בבולגריה?
ישנן דוגמאות רבות של חברות איטלקיות שהגיעו לבולגריה וזכו לעמדה משמעותית בשוק. דוגמאות לחברות גדולות הן: Unicredit Bulbank Generali, Italcementi, Enel, Rigoni di Asiago, ו- PVB Power. אלה שחקנים משמעותיים בשוק הבולגרי.
אבל הנוכחות האיטלקית בבולגריה ניכרת גם באמצעות ארגונים קטנים ובינוניים רבים, מה שנקרא "חברות רב לאומיות בגודל כיס", אשר התחילו את פעילותן בבולגריה. מתכות, בנייה, חקלאות, אנרגיה וסחר, בכל המגזרים הללו מספר רב של חברות איטלקיות מצליחות.
 
האם העברת הפעילות לבולגריה קשה יותר לחברות קטנות ובינוניות?
ברור, באופן כללי התהליך של העברת הפעילות הכלכלית או חלק ממנה למדינה אחרת קשה יותר עבור ארגון קטן או בינוני (SME) מאשר עבור תאגיד גדול. זה חיוני לתכנן את האסטרטגיה הנכונה, לבחור את ההנהלה הנכונה, להבין את הייחודיות של השוק החדש.
ניתוח כלכלי טוב הוא נקודת ההתחלה. משתנים חיוניים עבור העסקים הקטנים והבינוניים הנכנסים לשוק חדש הם: משאבי אנוש, סטנדרטים ודרישות אירופאים, עלויות העבודה ויציבות כלכלית. רוב אלה מתקיימים בצורה אופטימלית בבולגריה, אך רק חברות מובנות - ללא קשר לגודל שלהן - יוכלו להפיק מהם את המיטב.