השקעות סיניות

בולגריה חותמת על מזכר הבנות עם מזרח שנחאי
11.9.2012
ממשלת הבולגרייה אשרה טיוטה של מזכר הבנות לשיתוף פעולה כלכלי עם העירייה המזרחית של שנחאי. משרד הכלכלה, האנרגיה והתיירות ונציבות המסחר העירונית של שנחאי ישתפו פעולה בארגון פעילויות קידום ועידוד השקעות הדדיות כגון סמינרים, מפגשים עסקיים, משלחות עסקיות, ירידים ותערוכות, בהם יעדכנו על אמצעים מיוחדים ותקנות ועל ההזדמנויות להקמת פרויקטי תעשייה משותפים, מיזמים משותפים ונציגויות וסניפים של חברות מבולגריה ושנחאי.
משקיעים סיניים מעוניינים בזיכיון על נמל ורנה
משקיעים סינים מעוניינים בזיכיון של הנמל הגדול ביותר בים השחור בבולגריה, נמל ורנה, כך הודיע ​​שגריר סין בבולגריה H.E. Guo Yezhou.
 
סין תספק טורבינות לפארקי אנרגיה
13.2.12
חברת יאנג מינג כח רוח, יצרנית טורבינות רוח סינית, חתמה על חוזים לאספקת טורבינות ובניית שני פארקי כוח עם חברה בולגרית מפתחת בתחום אנרגיית הרוח.
עבור החברות הסיניות זהו ציון דרך משמעותי בהתפתחות השוק בחו"ל וצעד חשוב בהרחבת טביעת הרגל שלהן בשווקים האירופיים המרכזיים, אמר מנכ"ל החברה הסינית.
מכונית סינית תוצרת בולגריה
4.3.12
בתצוגה יוצאת דופן מחוץ לארמון הלאומי עמדה בתוך תיבת זכוכית מכונית SUV עם חותמת "תוצרת Lovech בולגריה".
 
זהו, מפעל ההרכבה עובד כרגע עם כח ייצור של 2000 מכוניות אולם החברה הסינית מקווה לייצר בו בהמשך כ-50,000 מכוניות בשנה. Great Wall Motors היא הראשונה, ובוודאי יבואו אחרות אחריה, אשר נהנית מכח עבודה זול ואינה נאלצת לשלם מיסי יבוא כאשר המכוניות מורכבות באיחוד. במקביל בולגריה נהנית מתוספת במקומות עבודה וממחיר אטרקטיבי של המכוניות המקומיות.
סין מקימה את פארק ההי-טק הראשון בבולגריה
22.11.10
"הפרויקט המשותף לממשלות בולגריה ומחוז Zhejiang הסיני כבר החל", אמר קיריל ניקולוב מנכ"ל החברה הלאומית לאזורי תעשיה. הפארק ייצור מקומות עבודה חדשים וישפיע לטובה על הכלכלה בולגרית.
ניקולוב מציין כי חברות סיניות בינלאומיות מחפשות אלטרנטיבות זולות יותר להרחבת פעילותן, וכי בולגריה מציעה לא מעט יתרונות בהקשר זה. אזור התעשייה יוקם על שטח של כ-2000 דונם ויכלול את פארק ההי-טק, חממה עסקית ומשרד למסחור הטכנולוגיות. הפארק עצמו ישמש כבסיס מו"פ של חברות חוץ, צוותי מחקר ואוניברסיטאות.
Joint Venture בין סין לבולגריה לייצור מכוניות
23.10.10
יצרן המכוניות הסיני Great Wall Motor והחברה הבולגרית Litex Motors מייצרים מכוניות במפעל בעיר לובץ' שבצפון בולגריה. המפעל צפוי להתחיל לייצר בימים אלה כ-50,000 יחידות בשנה. המפעל הוקם בהשקעה של 80M€ שתעלה עד 300M€ אם המיזם יצליח.
הפרויקט נחשב לא פחות ממהפיכה עבור בולגריה, שתייצר לראשונה מכוניות בנוסף לתעשיית החלפים המשגשגת. המפעל יספק תנופה אדירה לשוק הרכב ולייצוא.
חיזוק יחסי הכלכלה בולגריה - סין
16.9.10
שר הכלכלה הבולגרי טרייקוב הופך את בולגריה למרכז מעבר סחורות בין האיחוד האירופי לכלכלות מזרח אסיה. לדבריו, הכסף הסיני שייכנס למדינה ימריץ את הכלכלה הבולגרית והפיתוח התעשייתי. 
בפורום הסחר והכלכלה בולגריה-סין דנו בפרויקטים משותפים בתחום האלקטרוניקה והנדסת חשמל, IT, ייצור מכוניות, בניית תשתיות, אנרגיה ותיירות.
 
"בולגריה מציעה את משטר המס האטרקטיבי ביותר באיחוד האירופי", אמר סגן שר הכלכלה: "אנחנו משתפים פעולה כדי להקים את אזור התעשייה המשותף הענק המשתרע על פני 2000 דונם. אנו מאמינים כי החברה הלאומית לאזורי התעשייה, אשר הינה שותפה בפרויקט זה, תביא מספר רב של משקיעים סיניים לבולגריה.
 
לחברה Litex Motors פרויקט משותף עם החברה הסינית הענקית Wall Motors לייצור מכוניות ומשאיות ליד העיר Lovech, בצפון מרכז בולגריה וכבר יוצא פרויקט נוסף לדרך, להקמת מפעל לייצור זכוכית שטוחה. חברות סיניות יחד עם הבנק הסיני לפיתוח, מחפשים הזדמנויות להשקעות בתחום האנרגיה והתשתיות בבולגריה.
סין משקיעה בבולגריה
24.9.10
סין תבצע השקעות בבולגריה, בנמלים אוויריים וימיים, ובמסופי סחורות, כל זאת על מנת להפוך את בולגריה לשער כניסה של סחורות מסין לתוך אירופה" כך הכריז ראש ממשלת בולגריה מר בויקו בוריסוב, לאחר פגישתו עם עמיתו הסיני, מר וון ג'יאבאו יחד עם 11 שרים מממשלת סין.
חברות סיניות משקיעות בחקלאות בבולגריה
13.5.11
בפגישה של שר החקלאות מירוסלב ניידנוב עם המשלחת הסינית מחברת טיאנג'יין, הצהיר סגן נשיא החברה כי בכוונתה לשכור 100,000 דונם בצפון מערב בולגריה. החברה מעוניינת בלמעלה מ-50,000 דונמים נוספים באזורים נוספים במדינה. הסינים מעוניינים לגדל בבולגריה תירס ומספוא המיובאים כעת מארה"ב, ולייצא את התוצרת לסין. השקעה נוספת הינה של יקב צרפתי, המעונין לרכוש או לשכור כרמים כדי לייצא את תוצרתו לסין. ליקב הצרפתי יש שוק בסין אולם אין לו מספיק תוצרת למכור והבחירה בבולגריה כקרקע לגידול, ייצור ויצוא לסין מקדמת את השוק הבולגרי.
 
שר החקלאות מקדם בברכה כל השקעה זרה בחלקאות. ההשקעה של הסיניים בבולגריה תהנה מהטבות המס בעוד בולגריה תהנה מיצירת משרות נוספות והתעוררות הביקושים המקומיים.
גידול אדיר ביצוא בכלל ולסין בפרט
בחודשים ינואר עד מרץ 2011 גדל היצוא בולגריה למדינות שאינן חברות באיחוד האירופי ב- 55.9% לעומת אותה תקופה בשנה שעברה.
ברבעון הראשון של 2011, היצוא הסתכם ב 3.7 מיליארד לבה, מחצית מתוכם יוצאו לסין. שותפות הסחר העיקריות של בולגריה היו טורקיה, רוסיה, סרביה ומקדוניה. גם היצוא לדרום אפריקה, הודו, קרואטיה ואוקראינה גדל באופן משמעותי.
משקיעים סינים נלהבים להשקיע בתחום האנרגיה בבולגריה
משקיעים סינים מראים רצון עז לקחת חלק בפיתוח של פרויקטים בתחום האנרגיה בבולגריה, כך נמסר ע"י דובר הממשלה.
 "המומחים הסינים מכירים בנסיון הבולגרי העשיר בתחום האנרגיה הגרעינית ובפוטנציאל הגדול של השוק לפיתוח".
Djankov הדגיש את נכונותה של הממשלה למשוך השקעות סיניות למדינה. היקף שיתוף הפעולה ותוכניותיה של CNEEC ידונו ברמת המומחים המקצועיים.
בולגריה מתכוננת לעסקאות תחבורה חשובות עם סין
משלחת בולגרית תבקר בבייג'ין לשיחות במספר נושאי מפתח שבניהם תחבורת תובלה של רכבות וזיכיונות של נמלים ימיים ונמלי תעופה. את המשלחת מוביל שר התחבורה של בולגריה מר צזווטקוב. השיחות יתקיימו בין 28-31 לאוקטובר.
 
שר הכלכלה הבולגרי אמר כי שיחות אלו הן המשך להתעניינות ההולכת וגוברת של סין בבולגריה כשער כניסה לשינוע סחורות לתוך האיחוד האירופי. השיחות האלו הן הקשר ישיר לפרויקט הסיני לחיבור המדינה עם מערב אירופה באמצעות רכבות, פרויקט הקרוי "קו הרכבת המהיר סין-אירופה" והרצון של סין לקבל זיכיונות גם על שדות תעופה שישמשו למטוסי משא.
 
Business | October 24, 2010, Sunday
 
 
 
בולגריה מגבירה את הייצוא למדינות שאינן חברות באיחוד האירופאי
הייצוא מבולגריה למדינות שאינן באיחוד מראה גידול דרמטי של כ-50% בשמונת החודשים הראשונים של 2010 עפ"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה.
בולגריה מגבירה את הייצוא למדינות שאינן חברות באיחוד האירופאי בעיקר למדינות כגון: טורקיה, סרביה, רוסיה, יגוסלביה, מקדוניה, סינגפור, סין וארה"ב שאליה מיוצאים מחצית מההיקף הנ"ל.
הייצוא לסין גדל בכ – 256% לטורקיה גדל בכ – 65% כמו כן הראה גדילה משמעותית לשאר הייעדים. הייבוא לעומת זאת גדל גם הוא וניכר בעיקר מישראל, מצרים, אלבניה ופרו.
 
 
Business | November 9, 2010, Tuesday
לקריאת הכתבה המלאה: